Peelings (NIEUW)

Huidverjongende peelings

Ben jij niet tevreden met de leeftijd die jouw huid je laat zien? Heb je last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, een vale huid? En wil je daar echt iets aan doen? Dan is een huidverjongende peeling misschien wel een optie voor jou!

Wat kan een peeling voor mij doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de huidceldeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Hierdoor neemt de collageen- en elastineproductie in de huid af en blijft de “afdruk” van de rimpel in de dode huidlagen steeds beter zichtbaar.
Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden poriën fijner en fijne lijntjes minder zichtbaar. De huid kan zich vernieuwen en verjongen. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

Wat doet een peeling eigenlijk?

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, AHA of TCA) die een licht of sterk “afschurend” effect hebben op de huid. De bovenste huidlaag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor een verse, nieuwe huid. Er wordt onderscheid gemaakt tussen oppervlakkige en medium (en zelfs diepe) peelings, met elk hun eigen uitwerking en resultaten.

 Met welke soorten peelings kan Beauty by Bernique mij helpen?

Afhankelijk van wat je wilt bereiken, kan Beauty by Bernique je met verschillende soorten diepe peelings van Skin Tech Pharma helpen

Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit alfahydroxyzuren (AHA, ook wel fruitzuren genoemd). Deze maken je huid schoon, stimuleren je bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acné en mee-eters te behandelen. Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect. Je gaat er mooi van stralen!

Easy Droxy Peel

De Easy Droxy Peel valt in de categorie oppervlakkige peelings. Deze peeling bestaat uit fruitzuren en salicylzuur en is zeer geschikt voor behandeling van een fletse en droge huid en van een acne(gevoelige) huid. Easy Droxy Peel laat na de behandeling onmiddellijk een zichtbare huidverstrakking en verfrist uiterlijk zien, zonder dat het gezicht gaat vervellen! Daarom kan deze peeling ook heel goed gebruikt worden als eenmalige “partypeel”, perfect voor bijzondere gelegenheden en geschikt voor alle leeftijden. Ook voor jongeren met acne problemen is deze peeling goed geschikt.

Uiteraard kan de Easy Droxy Peel ook worden ingezet binnen een behandelprotocol gericht op intensieve huidverbetering. Vraag er gerust naar.

Medium peelings

Als het je om huidverbetering of huidverjonging gaat of om het behandelen van een bepaald huidprobleem (pigmentvlekken, vale huid, grote poriën, littekentjes van bijvoorbeeld acné), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal TCA = TriChloorAzijnzuur) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren. Ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger “afschurend” vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen. Dit is échte huidverbetering!
Na een TCA-peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

Easy TCA® Peel

De Easy TCA® Peel is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Bijzonder geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen de dikke huid met grove poriën, maar zeker ook dunne(r wordende) en gevoelige huid, evenals donkere huidtypen.
Het verschil met andere TCA-peelings is dat Easy TCA® Peel niet in water is opgelost (wat de peelingvloeistof instabiel maakt), maar wordt bereid met een zogenaamde “base solution” (waar o.a. vitaminen en antioxidanten inzitten). Dit zorgt er voor dat de vloeistof langzaam de huid binnendringt, waarna een opzettelijk en gecontroleerde ontstekingsreactie ontstaat. Dit proces maakt dat de boven laag van de huid wordt afgestoten en nieuwe, verse huid zichtbaar wordt.

Is een peeling geschikt voor mij?

Je kunt (nog) géén peeling ondergaan als je:

 • Ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acné of actieve herpes/koortslip). In dit geval kan een (huis)arts je medicatie voorschrijven;
 • Insuline afhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent;
 • Immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt;
 • Onder behandeling bent voor kanker;
 • Last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens);
 • Nier-, luchtweg-, lever- of cardialeaandoeningen hebt;
 • Verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied;
 • Een verleden hebt met radiotherapie in je gelaat;
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt of recent ontharingscrème hebt gebruikt.

Verder:

 • Als je isotretinoïne hebt gebruikt, kun je over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling;
 • Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikt ingrediënten in anti-agingscrèmes) kan de permeabiliteit (doordringbaarheid) van je huid verhogen. Je kunt dan wel een Easy TCA® Peel ondergaan, maar meld het tijdig aan je behandelaar;
 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt ontharing door middel van laseren afgeraden;
 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.

Behandelplan

Welke peeling voor jou het beste is, is afhankelijk van je doelstelling en van je huidtype. Beauty by Bernique kan dit vaststellen en je hierin adviseren en een bij jou passend behandelplan opstellen.

Wat je zelf kunt doen voor een maximaal resultaat!

Het gebruik van specifieke Skin Tech® Behandelcrèmes en een Cleanser Foam gezichtsreiniger voor thuisgebruik maken deel uit van het behandelplan bij de Easy TCA® Peel. Deze behandelcrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor de aanpak van bepaalde huidproblemen (zoals pigmentvlekken, acné, fijne lijntjes en littekentjes, droge of vale huid) en voor bescherming van je huid tegen zonlicht (UV) en warmte.
Door toepassing van deze zogenaamde Post Peel Care worden niet alleen de resultaten van de behandeling geoptimaliseerd, maar wordt het risico op complicaties (zoals ontstekingsreacties, pigmentvlekken) voorkomen. Het is dus belangrijk deze crèmes tot minimaal 6 weken na de laatste peeling te gebruiken. Daarna kun je besluiten ermee door te gaan (omdat ze zo goed werken en afgestemd zijn op jouw huid) of terug te gaan naar je eigen merk.

Gebruik van je eigen gezichtsreinigers, serums, scrubs, maskers en dag- en nachtcrèmes dient tijdens de peelingkuur (tijdelijk) te worden gestopt, omdat deze niet zijn ontwikkeld voor toepassing op een gepeelde, kwetsbare huid en vrijwel altijd (irriterende) stoffen bevatten die kunnen leiden tot ongewenste ontstekingsreacties of andere complicaties.